Χαιρετίζουν τις εκλογές στη Βενεζουέλα οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής



Πάνω από 8 εκατομμύρια ψήφισαν για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα.

Ο Πρόεδρος της Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγκα και ο Αντιπρόεδρος, Ροσάριο Μουρίλο, έδωσαν συγχαρητήρια για την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, όπου ψήφισαν πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες.


Η κυβέρνηση της Νικαράγουα σε δήλωσή της εξέφρασε το σεβασμό της στο "δικαίωμα της Βενεζουέλας για αυτοδιάθεση και ειρήνη".

Τόνισε επίσης "όλη της τη δύναμη, τις προκλήσεις για την ασύγκριτη παράδοση της εξέγερσης και την επιβεβαίωση της δικής της εξουσίας για τη μοίρα μας και τα πρότυπα που επιλέγονται για ειρηνική συνύπαρξη, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη".

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Φαμπούντο Μάρτιν, που ηγείται της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαντόρ, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση υποστήριξης της Βενεζουέλας. Το κόμμα συνεχάρη τους Βενεζουελάνους, οι οποίοι επέδειξαν "αξιοπρέπεια, δημοκρατικές αξίες και απαράμιλλο πατριωτισμό".

ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, εξέφρασε τη διαρκή υποστήριξή του στη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας ότι η επιθετικότητα εναντίον της δημοκρατίας της Βενεζουέλας αποτελεί πράξη επιθετικότητας εναντίον ολόκληρης της λατινικής Αμερικής.

Κοινωνικά κινήματα στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική εκφράζουν επίσης την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της Βενεζουέλας να εξασφαλίσει την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα.

Περίπου 300 απεσταλμένοι αντιπρόσωποι από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα, την Κολομβία, τον Παναμά, το Μεξικό, την Κούβα και την Κόστα Ρίκα υπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν την υποστήριξή τους στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο. 

Η ανακοίνωση χαιρετίζει την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, εν μέσω εκτεταμένης επιθετικότητας από διάφορα μέσα ενημέρωσης, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες εχθρικούς στους συνεχιστές του Μπολιβαριανής παράδοσης.

Σχόλια