Επίθεση με ρουκέτα κοντά στη Διεθνή Έκθεση στη Δαμασκό


Θύματα πολίτες από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην είσοδο της 59ης Διεθνούς Έκθεσης της Δαμασκού μεταφέρει τώρα το Shamfm. Είχε παρατηρηθεί κοσμοσυρροή επισκεπτών από τη στιγμή που άνοιξε η Έκθεση.

Αρκετοί τραυματίες από ρίψη ρουκέτας κοντά στην επιχειρηματική Έκθεση Δαμασκού αναφέρει τώρα και το AFP επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση.

Οι πρώτες ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για 4 νεκρούς κι αρκετούς τραυματίες.

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 4 άλλοι τραυματίστηκαν, είπε μια συριακή πηγή της ασφάλειας στο RIA Novosti.

Η έκθεση διαρκεί από 17 – 26 Αυγούστου. Υπάρχουν επίσημες αντιπροσωπείες και περί τους 1.300 επιχειρηματίες από αραβικό κόσμο κι άλλες χώρες, είπε νωρίτερα στο Sputnik ο σύριος πρωθυπουργός.

"Χτυπήθηκε η κύρια είσοδος της Έκθεσης. Πρώτος απολογισμός 4 νεκροί και πολλοί τραυματίες."

Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις από Δαμασκό αναφέρουν ότι αυτή η ρουκέτα δεν πρέπει να προήλθε από την Αν. Ghouta, όπου επιχειρήσεις στρατιωτικές μεγάλης κλίμακας έλαβαν χώρα τις 2 τελευταίες εβδομάδες για τη διασφάλιση της Δαμασκού, αλλά από κάποιο drone ή κάτι άλλο που ακόμη δεν έχει καθοριστεί. Οι επόμενες ώρες θα το δείξουν. 9 oι νεκροί στη Διεθνή Έκθεση, σύμφωνα με βουλευτή του Χαλεπίου αλλά ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά.

Για 4 νεκρούς κι 11 τραυματίες κάνει λόγο η DAILY SABAH.

Την 1η μέρα επισκέφθηκαν τους χώρους της Έκθεσης 350.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα, από φιλοκυβερνητική πηγή, ο τελικός απολογισμός ήταν 7 νεκροί και 12 τραυματίες, αλλά τελικά είναι 9 οι νεκροί.

Σχόλια