Σε πλήρη ετοιμότητα ο στρατός του Λιβάνου για την αντιμετώπιση απειλών του Ισραήλ





Στις 21 Νοέμβρη, ο αρχηγός του στρατού του Λιβάνου, στρατηγός Joseph Aoun, προέτρεψε για "πλήρη ετοιμότητα" στα σύνορα, για την αντιμετώπιση "των απειλών και των παραβιάσεων από το εχθρικό Ισραήλ".

Επίσης, ο στρατηγός Aoun ζήτησε από τα στρατεύματα να είναι σε επιφυλακή για τη "σωστή εφαρμογή" της απόφασης 1701 του ΟΗΕ και "να διατηρήσουν τη σταθερότητα" στα σύνορα.

Η απόφαση για "παύση των εχθροπραξιών" έδωσε τέλος στον πόλεμο του 2006 στον Λίβανο, μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά. Από τότε, οι δύο πλευρές έχουν αποφύγει οποιαδήποτε σοβαρή σύγκρουση, παρόλο που υπήρχε πάντα ένταση μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση του στρατιωτικού αρχηγού ήρθε την επομένη της εμφάνισης του προέδρου του Λιβάνου, ο οποίος υπερασπίστηκε τη Χεζμπολά, ως απαραίτητη δύναμη για την αντίσταση απέναντι στο Ισραήλ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Αραβικής Λίγκας που κατηγορούσε τη Χεζμπολά για τρομοκρατία.

"Το Ισραήλ συνεχίζει να μας έχει στο στόχαστρο και είναι δικαίωμα του Λιβάνου να αντισταθεί και να ματαιώσει τα σχέδιά του με κάθε διαθέσιμο μέσο" δήλωσε ο Aoun, όπως αναφέρει το γραφείο του Προέδρου.

Σχόλια