Κατάρριψη Ισραηλινού αεροσκάφους από τη Συριακή αεράμυνα


Ένα Ισραηλινό F16 καταρρίφθηκε από τη Συριακή αεράμυνα, στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στο έδαφός της. Η Συρία λέει ότι στρατιωτική βάση της δέχτηκε επίθεση από το Ισραήλ και σε απάντηση σημειώθηκαν πολλαπλά χτυπήματα στα ισραηλινά αεροσκάφη.



"Μαζικά πυρά της Συριακής αεράμυνας, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, οι πιλότοι είναι ασφαλείς" έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, Jonathan Conricus.

Το περιστατικό συνέβη καθώς ο Ισραηλινός στρατός απέκρουσε ένα Ιρανικό UAV, που πέρασε από την Συρία στο Ισραήλ. Σε απάντηση, το Ισραήλ επιτέθηκε σε Ιρανικές θέσεις στη Συρία. Η επιχείρηση αυτή με τη σειρά της, προκάλεσε την αντίδραση της Συριακής αεράμυνας.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Sana, το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση σε περιοχή της κεντρικής Συρίας και η συριακή αεράμυνα χτύπησε περισσότερα από ένα τζετ. Το Ισραήλ διαψεύδει την πληροφορία: "όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν σώα, εκτός από ένα που συνετρίβη στο Ισραήλ".

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει συγκαλέσει τους συμβούλους ασφαλείας και εγκρίνει τις απαραίτητες ενέργειες καθώς εξελίσσεται η κατάσταση μετά το συμβάν, σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Haaretz.


Πηγή

Σχόλια