Ο ΟΗΕ φιλοξενεί έκθεση των σιωνιστών και... νίπτει τας χείρας του!


Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εγκαινίασε την Πέμπτη 8/3, στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, μια έκθεση σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση των Εβραίων με την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Η ιδέα γι' αυτήν την έκθεση ανήκει στον εκπρόσωπο του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Danny Danon, και προέκυψε μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ομιλία του ο Νετανιάχου είπε ότι η σχέση των Εβραίων με την Ιερουσαλήμ "αμφισβητείται από αυτούς που θέλουν να διαγράψουν την ιστορία του λαού μας, τη σχέση μας με τη γη μας και τη σχέση μας με την αιώνια πρωτεύουσα, την Ιερουσαλήμ". Ισχυρίστηκε ότι η Ιουδαϊκή ιστορία πάει πίσω 3.000 χρόνια, τονίζοντας ότι ήταν πριν τον χριστιανισμό.

"Εμείς [οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι] αλλάζουμε τον κόσμο" κόμπασε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε:

"Αλλάζουμε τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο και πάνω από όλα, κάνουμε σαφές ότι παλεύουμε για την αλήθεια και για τα δικαιώματά μας. Επίσης, παλεύουμε για την ασφάλεια."

Ο ΟΗΕ έχει εκδώσει πολλές αποφάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ δεν αποτελεί τμήμα του Ισραήλ και ότι θα πρέπει να είναι η πρωτεύουσα του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους. Το Σχέδιο Διχοτόμησης του 1947 του ΟΗΕ, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται από το Ισραήλ ως επιχείρημα για την παρουσία του και την κατοχή της Παλαιστίνης, ορίζει την Ιερουσαλήμ ως ξεχωριστή οντότητα, υπό διεθνή διοίκηση. Το Ισραήλ αγνόησε αυτήν την απόφαση και κατέλαβε τη Δυτική Ιερουσαλήμ το 1948 και το ανατολικό τμήμα της πόλης, το 1967.

Μετά την ανακοίνωση του Τραμπ τον Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και χαρακτήρισε την κίνηση του Τραμπ "τελείως άκυρη".

Στην είσοδο της αίθουσας που φιλοξενεί την έκθεση, υπάρχει δήλωση αποποίησης ευθυνών, που λέει: "Το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης είναι αποκλειστική ευθύνη των χορηγών της. Η διενέργεια της έκθεσης σε κτίριο του ΟΗΕ δεν υπονοεί αποδοχή της από τα Ηνωμένα Έθνη. Παρακαλούμε απευθύνετε τα ερωτήματά σας στους διοργανωτές."

Σχόλια