Απειλή για τη Βρετανία και τους πολίτες της η εγκατάσταση των "Λευκών Κρανών"


Αναμφίβολα, η εγκατάσταση αρκετών μελών των "Λευκών Κρανών" στη Μ. Βρετανία, συνιστά πραγματική απειλή για την Βρετανική εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών, σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό αναλυτή, Δρ Μάρκο Παπαδόπουλο, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι τα "Λευκά Κράνη" όχι μόνο συνήργησαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά ήταν οι ίδιοι δράστες τέτοιων εγκλημάτων στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στην ηλ. εφημερίδα Syriatimes, ο ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού "Politics first", είπε:

"Τα μέλη της οργάνωσης "Λευκά Κράνη" δεν είναι απλά θρησκευτικοί εξτρεμιστές -Γουαχαμπίτες- αλλά, ακόμα χειρότερα, είναι από τους πιο βίαιους και εξαχρειωμένους ανθρώπους που θα μπορούσατε ποτέ να συναντήσετε στη ζωή σας.

Θα σας πω το εξής: πολλά από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί, είναι τα χειρότερα που μπορεί να φανταστεί κανείς - λέξη "αποτρόπαια" δεν πλησιάζει καν στο να περιγράψει το τι έχουν κάνει τα Λευκά Κράνη σε Σύρους πολίτες και Σύρους αιχμαλώτους πολέμου. Οι λεπτομέρειες αυτών των εγκλημάτων -τις οποίες εγώ έμαθα από φίλους και γνωστούς μου στη Συρία- είναι υπερβολικά άσχημες για να τις αναφέρω εδώ. Θα αρκεστώ να πω ότι τα Λευκά Κράνη έχουν αποδείξει ότι τα ανθρώπινα όντα είναι ικανά για πράξεις που ξεφεύγουν από τη λογική. Οπότε, έχοντας αυτό κατά νου, το γεγονός ότι κάποια μέλη των "Λευκών Κρανών" βρίσκονται τώρα στη Μ. Βρετανία, αποτελεί μια πραγματική, ισχυρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά και για την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών. Όχι μόνο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους των Βρετανικών πόλεων διαδίδοντας τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, αλλά είναι ικανοί και γαι πράξεις βίας ή, πιο συγκεκριμένα, τρομοκρατίας."

Ο Δρ, Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν θα εκπλαγεί καθόλου αν συμβεί κάποια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης ή όντως πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση στο μέλλον στη Βρετανία, με συμμετοχή ενός ή περισσότερων μελών των Λευκών Κρανών.

"Σε ένα τέτοιο σενάριο, πώς θα απαντήσουν οι Βρετανικές αρχές; Θα πουν μήπως κάτι σαν:
"Η συμμετοχή μέλους των Λευκών Κρανών σε αυτήν την τερατώδη ενέργεια ήταν μεμονωμένη περίπτωση και δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των Λευκών Κρανών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την τρομοκρατία"; Δυστυχώς, οι Βρετανικές αρχές παίζουν στα ζάρια τις ζωές των Βρετανών. Κατάπτυστο, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω."

Δεν πρέπει να έχει καμία θέση ο Γουαχαμπισμός και οι υποστηρικτές του στη μεταπολεμική Συρία

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του σχετικά με την τύχη των 14.000 μαχητών του ISIS και του Μετώπου al-Nusra, που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, ο Δρ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι αυτοί οι τρομοκράτες δεν μπορούν να επανενταχθούν - στο κάτω κάτω, οι κατά συρροή δολοφόνοι δεν επιδέχονται βοήθειας και, το πιο σημαντικό, δεν δικαιούνται βοήθεια ή συμπόνοια. Και η φυλάκισή τους ακόμα εγκυμονεί κινδύνους επειδή, όσο θα βρίσκονται εκεί, θα προσπαθούν να διαδώσουν την αχρεία, εξτρεμιστική ιδεολογία του γουαχαμπισμού, στους συγκρατούμενούς τους και να μολύνουν τη σκέψη τους.

"Τώρα που η Daraa και η Quneitra απελευθερώθηκαν από τον Συριακό στρατό και την αεροπορία, η προσοχή της Δαμασκού έχει στραφεί στο Ιντλίμπ. Ενώ γίνονται παρασκηνιακές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για να επιλυθεί ειρηνικά το μέλλον του Ιντλίμπ, πιστεύω ότι η απελευθέρωση της χώρας ή, τουλάχιστον, μέρους της χώρας, με στρατιωτικά μέσα, είναι αναπόφευκτη. Και είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της μεταπολεμικής Συρίας οι 14.000 μαχητές του ISIS και της al-Nusra, να μην τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα. Ο Συριακός στρατός θα πρέπει είτε να τους αναγκάσει να αποχωρήσουν στην Τουρκία, όπου θα είναι, ας πούμε, σαν στο σπίτι τους, ή να τους εξουδετερώσει στο πεδίο της μάχης" είπε ο Δρ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία θέση για τον γουαχαμπισμό και τους οπαδούς του στη μεταπολεμική Συρία, ειδάλλως, θα απλώς θα σκύβουν το κεφάλι, μέχρι να τους δοθεί μια ευκαιρία να εξαπολύσουν σφαγή.

Επιπλέον, ο Βρετανός αναλυτής ξεκαθάρισε ότι οι τρομοκράτες του ISIS και της al-Nusra που θα υποχωρήσουν στην Τουρκία, σίγουρα θα τους επιτραπεί να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα και, πιθανότατα, κάποια στιγμή θα κληθούν από τις Τουρκικές αρχές ή τους Δυτικούς υποστηρικτές της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο τρομοκρατίας σε κάποια άλλη χώρα.

"Να σας θυμίσω ότι μετά το Αφγανιστάν, στη δεκαετία του '80, οι Ισλαμιστές μαχητές αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στη διάθεση της Δύσης, για τις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις -από τη Βοσνία, την Τσετσενία, το Κόσοβο, μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία" είπε ο Δρ. Παπαδόπουλος.

SDF - Οι Συριακές "Δημοκρατικές" Δυνάμεις

Στη συνέχεια, ο Δρ. Παπαδόπουλος σχολίασε την επερχόμενη στρατιωτική εκστρατεία για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ:
"Η εκστρατεία για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ θα είναι η τελευταία αυτού του πολέμου, γιατί μετά το Ιντλίμπ, δεν θα υπάρχει Συριακό έδαφος υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών. Αυτό που θα γίνει μόλις ελευθερωθεί η βορειοδυτική Συρία, είναι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Συριακή κυβέρνηση και τους Σύρους Κούρδους, για την περιοχή που τώρα ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δέχονται βοήθεια από τη Δαμασκό κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σύγκρουσης. Πράγματι, οι Κούρδοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Συρίας, με τη συναίνεση της Δαμασκού, έτσι ώστε οι σχηματισμοί του Συριακού στρατού που βρίσκονται εκεί να είναι ελεύθεροι να πολεμούν τους τρομοκράτες σε άλλες περιοχές της χώρας."

"Υποστηρίζω πλήρως τις συνομιλίες στη Δαμασκό ανάμεσα στη Συριακή κυβέρνηση και τον SDF, επειδή είναι σύμμαχοι και έχουν πολλά να κερδίσουν αν έρθουν σε συμφωνία και, αντιθέτως, έχουν πολλά να χάσουν αν αποτύχουν να συμφωνήσουν, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Μακάρι η Δαμασκός και οι Σύροι Κούρδοι να ήταν πιο ενωμένοι το καλοκαίρι του 2012, όπως έλεγα και τότε ότι θα έπρεπε να είναι, γιατί αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν οι τρομοκράτες τον έλεγχο των Συρο-Τουρκικών συνόρων και τότε η Συρία βρέθηκε σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση. Όμως. ό,τι έγινε, έγινε. Αυτό που έχει τώρα σημασία, είναι να έχουν οι Κούρδοι κάποιου τύπου αυτονομία και τα σύνορα με την Τουρκία να τεθούν και πάλι υπό την δικαιοδοσία της Δαμασκού, με τη Συριακή σημαία να κυματίζει και τον Συριακό στρατό να περιπολεί."

Ανεπιθύμητες συνέπειες

Σχετικά με το τι πέτυχαν οι χώρες που υποστήριξαν τους τρομοκράτες στη Συρία, ο Δρ. Παπαδόπουλος είπε: "αυτές οι χώρες πέτυχαν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων και την γενική αποδυνάμωση της Συρίας, όμως μόνο βραχυπρόθεσμα, κατά τη γνώμη μου. Η Συρία που θα αναδυθεί από αυτόν τον φριχτό πόλεμο θα είναι πολύ πιο ενωμένη και ανθεκτική και πιο δυνατή από ποτέ. Και με την ισχυρή, πλέον, στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας, η ασφάλεια της Συρία θα ενισχυθεί, μακροπρόθεσμα."

"Υπάρχουν επίσης κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες για τις χώρες που υποστήριξαν τους τρομοκράτες στη Συρία. Πρώτον, οι ενέργειές τους είχαν ως αποτέλεσμα η Ρωσία να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή με έναν πολύ δυναμικό τρόπο και η Μόσχα έχει πλέον επιρροή στους πολίτες της χώρας. Δεύτερον, έχει προκύψει μια ανεπίσημη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας, Συρίας και Ιράν, ως αντίποδας στην ανεπίσημη συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Και τρίτον, η απειλή της τρομοκρατίας για την Αμερική και ειδικά για τη Βρετανία έχει γίνει πολύ σοβαρή. Όσον αφορά στην τελευταία συνέπεια, υπάρχει μια παλιά και πολύ αληθινή παροιμία: "αν παίζεις με τη φωτιά, θα καείς". Είναι, πάντως, σύνηθες να εκτίθενται σε αυτήν τη φωτιά οι αθώοι Βρετανοί και Αμερικανοί πολίτες."

"Τώρα, η σύγκρουση στη Συρία φτάνει, επιτέλους, στο τέλος της. Που σημαίνει ότι θα ξανάρθει η ειρήνη στη ζωή του Συριακού λαού, παρότι υπάρχει η πρόκληση της ανοικοδόμησης των υποδομών της χώρας και της επίτευξης συμφιλίωσης ανάμεσα στα μέρη που έγιναν μάρτυρες του κύριου όγκου των συγκρούσεων. Δεδομένου όμως ότι ο Συριακός λαός έχουν ξεπεράσει κάτι που μόνο ως "απόλυτο κακό" μπορεί να χαρακτηριστεί, δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουν να ξαναχτίσουν τη χώρα τους και πετύχουν ακόμα καλύτερο επίπεδο ασφάλειας και σταθερότητας από αυτό που είχαν πριν το 2011" είπε ο Δρ. Παπαδόπουλος.

Σχόλια