Έκρηξη σε σχολείο της Υεμένης, με θύματα τους μικρούς μαθητές


Μεγάλη έκρηξη στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σάναα, σκότωσε 14 παιδιά και τραυμάτισε σοβαρά 16. Αυτό επιβεβαίωσε η UNICEF, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

"Τα σοβαρά τραυματισμένα παιδιά, πολλά από τα οποία παλεύουν για τη ζωή τους, βρίσκονται σε νοσοκομεία της Σάναα. Τα περισσότερα είναι κάτω των 9 ετών. Ένα κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του εχθές το πρωί.

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε δύο σχολεία.

Κόντευε η ώρα του μεσημεριανού φαγητού και οι μαθητές ήταν μέσα στις τάξεις. Η έκρηξη έσπασε τα παράθυρα και εκτοξεύθηκαν πλήθος θραυσμάτων και σπασμένων γυαλιών μέσα στις αίθουσες.

Είναι δύσκολο να φανταστούμε τον απόλυτο τρόμο που ένιωσαν αυτά τα παιδιά -και τον απόλυτο τρόμο και την ενοχή που μπορεί να ένιωσαν οι γονείς τους, επειδή έκαναν αυτό που επιδιώκει να κάνει ο κάθε γονιός, να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο.

Η χθεσινή έκρηξη αποτελεί ακόμη μία υπενθύμιση ότι τα σχολεία στην Υεμένη δεν είναι ασφαλή. Ένα στα πέντε σχολεία δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου. Κάποια έχουν υποστεί απευθείας επίθεση, ενώ άλλα έχουν χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς. Για πάνω από 3 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη το να πάνε στο σχολείο είναι ένα μακρινό όνειρο. Η χθεσινή έκρηξη μπορεί να επηρεάσει τους γονείς, αποτρέποντάς τους να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο." 

Πηγή: UNICEF

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "Μαντάτα" είναι ένα προσωπικό ιστολόγιο, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για επιλεγμένα θέματα. Τα σχόλια είναι ελεύθερα μόνο για τη συζήτηση αυτών των θεμάτων και όχι για εμπορική εκμετάλλευση και διαφήμιση. Σχόλια που αποτελούν διαφήμιση προϊόντων, εταιριών κλπ οποιουδήποτε είδους, θα διαγράφονται και γι' αυτόν τον λόγο διαγράφηκε το σχόλιό σας. Αν έχετε κάτι να πείτε για το θέμα της ανάρτησης, πολύ ευχαρίστως!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου