Με τις ευλογίες του Μ. Πενς, η κυβέρνηση ΝΔ αναγνωρίζει τον επίδοξο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας


Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με αφορμή την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία», έγραψε ο Μάικ Πενς στο Twitter.

Εντωμεταξύ, ήδη από τέλη Μαρτίου, όπως αποφάσισε ο γενικός επιθεωρητής της Δημοκρατίας, Έλβις Αμορόσο, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αποπέμφθηκε από το αξίωμα του.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού επιθεωρητή, ο Γκουαϊδό στις δηλώσεις του πόθεν έσχες δεν κατάφερε να δικαιολογήσει κάποιες δαπάνες που προέρχονταν από πόρους σε άλλες χώρες. Ο Γκουαϊδό πραγματοποίησε περισσότερα από 91 ταξίδια εκτός της Βενεζουέλας, κόστους άνω των 310 εκατομμυρίων μπολιβάρ (περίπου 80.000 ευρώ) χωρίς να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων, και γι’ αυτό του επιβλήθηκε η ποινή της αποπομπής από πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, καθώς και την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για δεκαπέντε χρόνια.

Σχόλια