Άπονη ζωή μας πέταξες στο… δημαρχείο του ρατσιστικού «Δήμου της Ιερουσαλήμ»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος βραβεύεται από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, Οκτ. 2018

Ενώ το ισραηλινό απαρτχάιντ εντείνει τις προσπάθειες εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από την Ιερουσαλήμ, ο Σταύρος Ξαρχάκος, μαζί με την σύζυγό του Ηρώ Σαΐα και τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Κότσιρα ετοιμάζονται στις 25 Ιουλίου για συναυλία στην πλατεία Σάφρα, μπροστά στο δημαρχείο του ρατσιστικού ισραηλινού «Δήμου της Ιερουσαλήμ» που φαίνεται να διοργανώνει την εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός «Δήμος της Ιερουσαλήμ» είναι ο Δήμος που έχει επεκτείνει τα όριά του για να προσαρτήσει παρανόμως ακόμα περισσότερα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, ο Δήμος που έχει στην επικράτειά του πλήθος παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς σε παλαιστινιακό έδαφος, ο Δήμος που μαζί με διάφορα υπουργεία έχουν προκηρύξει τον διαγωνισμό για το διαβόητο και παράνομο κατά το διεθνές δίκαιο, έργο του τραμ της Ιερουσαλήμ, από το οποίο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν η ΣΤΑΣΥ και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, όπως και πλήθος άλλων ξένων εταιριών, και ο Δήμος που όχι απλώς δεν δίνει άδειες στους Παλαιστίνιους να χτίσουν τα σπίτια τους, όχι απλώς κατεδαφίζει σπίτια Παλαιστινίων, αλλά αναγκάζει τους ίδιους τους Παλαιστίνιους να γκρεμίσουν τα σπίτια τους με τα ίδια τους τα χέρια…

Κυρίως όμως είναι ο Δήμος στον οποίο κατεξοχήν γίνεται προσπάθεια σταδιακής εθνοκάθαρσης από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή την υπόθεση του υπό απέλαση Παλαιστίνιου φωτορεπόρτερ Μουσταφά Αλ Χαρούφ, μετά τον πόλεμο του 1967 το Ισραήλ προσάρτησε παρανόμως την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διεξήγαγε απογραφή και έδωσε άδεια μόνιμης παραμονής σε όσους Παλαιστίνιους ζούσαν στα κατεχόμενα, μόνο εφόσον ήταν εκεί όταν έγινε η απογραφή. Από τότε, έχει ανακαλέσει την άδεια από τουλάχιστον 14.643 Παλαιστίνιους κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ.

Την τελευταία περίοδο η εθνοκάθαρση εντείνεται.

Όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, πριν λίγες ημέρες, ο «Δήμος της Ιερουσαλήμ» κάλεσε σε ανάκριση πέντε Παλαιστίνιους κατοίκους της γειτονιάς Wadi Yasul, που βρίσκεται στην ευρύτερη συνοικία Silwan στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή χτίζουν χωρίς άδεια. Πρόσφατα ο Δήμος διέταξε την κατεδάφιση περίπου 80 σπιτιών Παλαιστινίων υπό το ίδιο πρόσχημα της οικοδόμησης χωρίς άδεια. Λίγες ημέρες νωρίτερα το WAFA είχε μεταδώσει ότι οι ισραηλινές κατοχικές αρχές είχαν ειδοποιήσει για επικείμενες κατεδαφίσεις στη γειτονιά Wadi Qaddum, υπό το πρόσχημα ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του «Δήμου της Ιερουσαλήμ».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής προέβησαν σε βίαιη έξωση της παλαιστινιακής οικογένειας Σιγιάμ από το σπίτι τους στη συνοικία Silwan, για να το δώσουν σε εποίκους.

Η έξωση επήλθε μετά από δικαστική απόφαση που «δικαίωσε» τους εποίκους. Πέρυσι το ισραηλινό ανώτατο δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έξωση 700 Παλαιστινίων κατοίκων της συνοικίας Silwan.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τους Ξαρχάκο, Κότσιρα, Σαΐα να τραγουδούν για τους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες, όπως την Ιλχάμ Σιγιάμ μητέρα τεσσάρων παιδιών, τους οποίους όχι γενικά κι αόριστα η άπονη ζωή αλλά η ισραηλινή κατοχή και ο «Δήμος της Ιερουσαλήμ», κυριολεκτικά πετούν «στου δρόμου την άκρη», οι επιφανείς Έλληνες καλλιτέχνες, οι άνθρωποι του «πολιτισμού», επιλέγουν να συνεργαστούν ακριβώς με τον Δήμο αυτόν, που αποτελεί την επιτομή του απαρτχάιντ.

Μάλλον η ανάγκη τους κάνει να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις…

«Άπονη ζωή» μας πέταξες στο… δημαρχείο του ρατσιστικού «Δήμου της Ιερουσαλήμ», «γιατί είμαστε φτωχοί» – και έχουμε ανάγκη τα ισραηλινά χρήματα… 

Πηγή: dejavugr


Σχόλια