Νεκρός ο James Le Mesurier - "ορφάνεψαν" τα Λευκά Κράνη!

Η είδηση του θανάτου του James Le Mesurier βύθισε στο πένθος το... δημιούργημά του, τα "Λευκά Κράνη", αλλά και πλημμύρισε με θλίψη τον Δυτικό Τύπο. Ο Guardian, ο Independent, το BBC και άλλοι, του πλέκουν το εγκώμιο για το... "ανθρωπιστικό" του έργο και τη μεγάλη του συμβολή στην ανθρωπότητα που δεν ήταν άλλη από την ίδρυση των Λευκών Κρανών! Δεν παραλείπουν, βέβαια, να σημειώσουν ότι η εν λόγω "ανθρωπιστική οργάνωση" είναι θύμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που πηγάζει από τη Μόσχα και το "καθεστώς" της Δαμασκού!

Εις μνήμην, λοιπόν, του "ανθρωπιστή" Λε Μεσουριέ και ο δικός μας... επικήδειος. Είθε τα "τέκνα" του, η οργάνωση Λευκά Κράνη, να τον ακολουθήσουν σύντομα!

Ο Λε Μεσουριέ, πρώην πράκτορας της ΜΙ6, ίδρυσε την αμφιλεγόμενη οργάνωση "αστικής έρευνας και διάσωσης" το 2013. Τα Λευκά Κράνη έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι σκηνοθετούσαν ψεύτικες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, προκειμένου να προκαλέσουν επέμβαση από τις Δυτικές δυνάμεις.

Πηγή της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον θάνατό του στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στον δρόμο, έξω από το σπίτι του, και είναι πιθανό να έπεσε από το μπαλκόνι, όπως αναφέρει ο Guardian.

Τα Λευκά Κράνη, στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Λε Μεσουριέ, δηλώνοντας "σοκ και θλίψη" από τα νέα και εκφράζοντας "τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζέημς". Η οργάνωση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις "ανθρωπιστικές προσπάθειες τις οποίες η Συρία πάντα θα θυμάται" του πρώην πράκτορα.


Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ανώνυμο διπλωμάτη, ο οποίος είπε ότι το πτώμα του Λε Μεσουριέ βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του, στην περιοχή Beyoglu.

Η Sözcü, μια μεγάλη ημερήσια τουρκική εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είναι πιθανό ο Λε Μεσουριέ να αυτοκτόνησε και ότι έπαιρνε αντικαταθλιπτικά εδώ και αρκετό καιρό.

Επίσης, η Sabah, μια άλλη μεγάλη εφημερίδα της Τουρκίας, πάλι με βάση πληροφορίες της αστυνομίας, έγραψε ότι η αυτοκτονία είναι η πιθανότερη αιτία θανάτου του Λε Μεσουριέ. Το πιθανότεροι είναι ότι ο πρώην πράκτορας πήδηξε από το μπαλκόνι του στον 3ο όροφο. Δεν βρέθηκαν ίχνη πυροβολισμού ή πληγές από μαχαίρι στο πτώμα του, όπως είπε η αστυνομία στη Sabah.

Υπάρχει και αναφορά της συζύγου του, η οποία δήλωσε ότι αυτή και ο σύζυγός της ήταν μαζί στο δείπνο την Κυριακή το βράδυ. "Μετά από αυτό, πήραμε υπνωτικά χάπια και πήγαμε για ύπνο. Μερικές ώρες αργότερα, με ξύπνησε το κουδούνι της πόρτας. Ήταν η αστυνομία. Μου είπαν ότι ο σύζυγός μου έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε."

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Ιδρυτής του "προπαγανδιστικού βραχίονα" των τρομοκρατών


Ο Λε Μεσουριέ, ειδικός ιδιωτικής ασφάλειας και πρώην αξιωματούχος των βρετανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, ίδρυσε τα Λευκά Κράνη στην Τουρκία, τον Μάρτιο του 2013. Πριν από αυτό, υπηρέτησε ως αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών σε άλλα θέατρα συγκρούσεων, μεταξύ των οποίων στην Πρίστινα στο Κόσοβο, λίγο πριν την επέμβαση του ΝΑΤΟ το 1999. Στη δεκαετία του 2000, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος και σε ειδικά προγράμματα της Olive Group, ενός ιδιωτικού οργανισμού μισθοφόρων που αργότερα, μαζί με τη Blackwater-Academi συγχωνεύθηκαν σχηματίζοντας την Constellis Holdings.

Σε συνέντευξή του το 2014, είχε πει ότι αυθόρμητα συγκέντρωσε το ποσό των περίπου 300.000 δολ. με αρχική χρηματοδότηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες και εκπαίδευσε 25 βετεράνους ειδικούς, για να δημιουργήσει τα Λευκά Κράνη, αφού είδε το πόσο υποφέρει η Συρία. Η οργάνωση σύντομα συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατ. δολ. με χρήματα που στάλθηκαν από Δυτικές ΜΚΟ, χώρες του Κόλπου, αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες και την Ιαπωνία, για να βοηθήσουν την οργάνωση. Τα Λευκά Κράνη συνεχίζουν να απολαμβάνουν δημοσιότητα και υποστήριξη από τις χώρες της Δύσης και αποτελούν μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.



Η Συρία θεωρεί τα Λευκά Κράνη τρομοκρατική οργάνωση, με βάση τις συνήθεις δραστηριότητές τους σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές μαχητές, μεταξύ των οποίων η Αλ Κάιντα και το παρακλάδι της η Αλ Νούσρα, όπως και τη δημιουργία σκηνοθετημένων βίντεο, που φαίνονται ότι σχεδιάστηκαν για να προκαλέσουν επεμβάσεις των Δυτικών στη Συρία. Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι επανειλημμένα έχουν κατηγορήσει τα Λευκά Κράνη ότι αποτελούν τον "προπαγανδιστικό βραχίονα" της Αλ Νούσρα, δεδομένων των συνδέσμων της οργάνωσης με τους μαχητές.

Τον Απρίλιο του 2018, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, μετά από ένα βίντεο των Λευκών Κρανών, που έδειχνε μια φριχτή επίθεση με χημικά στη Δούμα, μια περιοχή στα προάστια, περίπου 10 χλμ από την πρωτεύουσα, Δαμασκό. Η ιστορία της επίθεσης στη Δούμα καταρρίφθηκε από πολλές, εξακριβωμένες μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων οι οποίοι εμφανίζονταν στο βίντεο. Ανάμεσά τους, ένα 11χρονο αγόρι που αποκάλυψε ότι είχαν δώσει φαγητό σ' αυτόν και τη μητέρα του, για να συμμετάσχουν στο βίντεο. Από τότε, η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της έχουν εκφράσει πολλές ανησυχίες για περισσότερα βίντεο με ψεύτικες επιθέσεις σκηνοθετημένα από τα Λευκά Κράνη, για να προκαλέσουν επίθεση εναντίον της Συρίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Λονδίνο να ερευνήσει τους πιθανούς δεσμούς του Λε Μεσουριέ με την Αλ Κάιντα. Σε ενημέρωση του Τύπου η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι υπάρχουν ανεξάρτητες έρευνες που δείχνουν πιθανούς δεσμούς του πράκτορα με τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες χρονολογούνται από την εποχή του Κοσόβου. "Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχαν μέλη της Αλ Κάιντα μέσα στην ομάδα [τα Λευκά Κράνη]", είπε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι η Μόσχα "πολύ θα ήθελε να ακούσει τι έχει να πει το Λονδίνο γι' αυτά τα στοιχεία."

Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε ότι περίπου 100 "εθελοντές" των Λευκών Κρανών και μέλη των οικογενειών τους είχαν εγκατασταθεί στη ΜΒ, μετά την εκκένωσή τους από τη Συρία, με τη βοήθεια αξιωματούχων της βρετανικής κυβέρνησης.

Ας πάει, λοιπόν, στον αγύριστο ο Τζέημς Λε Μεσουριέ! Κι ας τον ακολουθήσουν και τα Λευκά Κράνη και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που ρήμαξαν τη Συρία και όλοι οι μηχανισμοί που τους δημιούργησαν και τους υποστηρίζουν! Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος χωρίς τον "ανθρωπισμό" τους! 


Πηγή: sputniknews 
Μετάφραση και σχόλια: Μαντάτα

Σχόλια