Η απάντηση του Συριακού Στρατού στην Τουρκία




Το Τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να κλιμακώνει τις επιθετικές του ενέργειες και τη στρατιωτική παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της κυριαρχίας των ανεξάρτητων κρατών, προσπαθώντας να σταματήσει την πρόοδο του Συριακού Στρατού και να εμποδίσει την κατάρρευση των ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιντλίμπ και το Δυτικό Χαλέπι, οι οποίες είναι στην διεθνή λίστα τρομοκρατίας. 




Το τουρκικό καθεστώς, έχει στείλει σκόπιμα στρατιωτικές δυνάμεις και έχει κλιμακώσει έντονα την επιθετικότητά του, πλήττοντας περιοχές αμάχων και στρατιωτικές θέσεις με πυραύλους, προκειμένου να βοηθήσει τους τρομοκράτες, να συνεχίσει να ελέγχει τα εδάφη, να χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ομήρους και ανθρώπινες ασπίδες, να συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα και να ελέγχει την τύχη των κατοίκων στις περιοχές που κρατούνται από τους τρομοκράτες.

Η Γενική Διοίκηση του Στρατού διαβεβαιώνει ότι οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να εκτελούν το συνταγματικό και εθνικό τους καθήκον, με προθυμία αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, εκτελούν το ιερό τους καθήκον να υπερασπίζονται την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι αυτές οι επιθέσεις θα αποτύχουν να προστατεύσουν τους τρομοκράτες τακφίρι και δεν θα αποτρέψουν τον στρατό στην προέλασή του προς το Ιντλίμπ και το νότιο Χαλέπι, για να καθαρίσει την περιοχή από το βδέλυγμα της ένοπλης τρομοκρατίας με τα διάφορα ονόματα και να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλες τις περιοχές.

11 Φεβρουαρίου 2020




Στις 9/2 ο Συριακός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τον παραπάνω χάρτη, όπου σημειώνεται με μπλε η περιοχή που απελευθερώθηκε κατά την πρόσφατη επιχείρηση και υπολογίζεται γύρω στα 600 τ.χλμ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Συριακός Στρατός, το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου Μ5 (Δαμασκός - Χαλέπι) έχει έλθει υπό τον έλεγχό του και η επιχείρηση θα συνεχιστεί, έως ότου εξασφαλιστούν οι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της περιοχής. 


Στις 3/2 ο Συριακός Στρατός έπληξε τουρκικό στρατιωτικό κονβόι που εισήλθε στη Συρία.


Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, έσπευσε να δώσει τα συλλυπητήριά του στα "αθώα" θύματα και να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ στη σύμμαχο χώρα, Τουρκία: 

"Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση στο Ιντλίμπ. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος Άσσαντ και της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν. Έχω στείλει τον Τζιμ Τζέφρυ στην Άγκυρα για να συντονίσει τα βήματα αντίδρασης στην αποσταθεροποιητική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας."


Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια