Το Facebook εκβιάζει, απειλεί και μπλοκάρει ανεξάρτητη πλατφόρμα


Την ανεξάρτητη πλατφόρμα βίντεο Brighteon.com έβαλε στο στόχαστρο το facebook, εξαιτίας του ντοκιμαντέρ Plandemic.

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ 
Plandemic που κυκλοφόρησε, περιλαμβάνει συνέντευξη της δρ. Τζούντι Μάικοβιτς. Η δρ. Τζούντι Μάικοβιτς είναι μοριακή βιολόγος και ερευνήτρια, η οποία στο παρελθόν είχε έρθει αντιμέτωπη με τον γνωστό και μη εξαιρετέο δρ. Φάουτσι, διευθυντή του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και επικεφαλής της "ομάδας κρούσης" των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στο ντοκιμαντέρ, η δρ. Μάικοβιτς αποκαλύπτει τους εκβιασμούς, τις απειλές και τον πόλεμο που υπέστη από τον δρ. Φάουτσι, όταν, νεαρή βοηθός εργαστηρίου τότε, συμμετείχε στην έρευνα για την καταπολέμηση του AIDS.

Το ντοκιμαντέρ Plandemic καταγγέλλει πολλά για τον ρόλο του δρ. Φάουτσι, τόσο στην υπόθεση του AIDS, όσο και στις έρευνες και δοκιμές των εμβολίων. (Μπορείτε να το δείτε εδώ.) Από την αρχή που κυκλοφόρησε, λογοκρίθηκε άγρια από το YouTube και το Facebook, που "κατέβαζαν" εν ριπή οφθαλμού τις σχετικές αναρτήσεις. Δεν θα' ταν υπερβολή να το χαρακτηρίσουμε "επικηρυγμένο", ειδικά μετά τον τρόπο που αντιμετώπισε το Facebook την ανεξάρτητη πλατφόρμα Brighteon. 

Κυριολεκτικά, το Facebook εκβίασε το Brighteon να κατεβάσει τις αναρτήσεις του Plandemic και όταν αυτό αρνήθηκε να "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις", το Facebook μπλοκάρισε εξ ολοκλήρου την πλατφόρμα!
Καμία ανάρτηση από το Brighteon δεν μπορεί να κοινοποιηθεί στο Facebook, ούτε σε δημόσια κοινοποίηση, ούτε καν σε προσωπικό μήνυμα! Ακόμα κι αν αφορά... συνταγές για βήγκαν, το αγαπημένο μας φμπ μάς ενημερώνει ότι η ανάρτηση απαγορεύεται γιατί κάποιοι θεωρούν το περιεχόμενο προσβλητικό και ότι "παραβιάζει τους όρους της κοινότητας"!

Επίσης, εξαφανίστηκαν αναδρομικά, και χωρίς καμία ειδοποίηση, όλες οι αναρτήσεις από αυτήν την πλατφόρμα, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, αφού και τα Μαντάτα χρησιμοποιούν το Brighteon για την ανάρτηση βίντεο που απαγορεύει το YouTube. (Δείτε σχετικά εδώ και εδώ.)

Όσο πληθαίνουν οι έρευνες και τα στοιχεία που ανατρέπουν τις αρχικές υποθέσεις γύρω από την πανδημία (υποθέσεις που παρουσιάστηκαν ως ακλόνητες βεβαιότητες), τόσο σκληραίνει η λογοκρισία για να τις καταπνίξει. Και, βέβαια, το ερώτημα είναι απλό: ΓΙΑΤΙ; Γιατί, από τη στιγμή που τόσο νοιάζονται για την υγεία μας, δεν επιτρέπουν τον ελεύθερο επιστημονικό διάλογο; Γιατί βάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν, να εκβιάζουν, να απειλούν κάθε διαφορετική άποψη, κάθε αντίθετη φωνή; Πώς μπορεί κανείς, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι, να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, όταν λειτουργούν ως κανονικοί τραμπούκοι;

Και, επιτέλους, όλοι εμείς, οι "θαμώνες" αυτών των μέσων, πώς ανεχόμαστε όλο αυτό το καθεστώς ανελευθερίας και φίμωσης; Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού που πάρθηκαν, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που προέχει, είναι η καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, που θα πρέπει να την υπερασπιζόμαστε, ακόμα και για τις απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Ας μην ξεχνάμε ότι αν το Facebook έχει το δύναμη να λειτουργεί με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο, τη δύναμη αυτή εμείς του τη δώσαμε. Έστω και για μία εβδομάδα αν αποφασίζαμε όλοι να απέχουμε από τη διαδικτυακή μας "γειτονιά", σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αυτό θα περνούσε σίγουρα ένα ηχηρό μήνυμα!

Σχόλια

  1. Όλοι μπορούν να ζήσουν και χωρίς Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες αυτές για να περάσουμε τα μηνύματα αντίστασης (όσο ακόμα μας επιτρέπουν) ενώ την ίδια στιγμή ανεβάζουμε υλικό σε μέσα που υποστηρίζουν την ελευθερία λόγου και τα διαφημίζουμε όπου μπορούμε για να αυξήσουν την εμβέλειά τους και άρα τα κέρδη τους. Χρησιμοποιείτε όπου μπορείτε screenshots, όταν κάτι λογοκρίνεται, βάλτε συνδέσμους ή QR codes σε screenshots, τα οποία δεν μπορεί ακόμα να διαβάσει η "περίφημη" Τεχνητή Νοημοσύνη. Όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ΦΜΠ υπάρχει και το MeWe.

    Παράλληλα ετοιμαζόμαστε για άντεργκράουντ οργάνωση της αντίστασης, όταν θα κάνουν το διαδίκτυο αυστηρά τοπικό. Να χρησιμοποιείται υπηρεσίες VPN που δεν είναι δωρεάν (όπου δωρεάν, βλέπε: πολλοί πρόθυμοι να περάσουν "άλογα της Τροίας"...)
    Είμαστε άνθρωποι με βιολογικά αναφαίρετα δικαιώματα, ουχί "προιόντα" ή "κοπάδια". Δεν έχουν κανένα δικαίωμα επάνω στο σώμα μας. Κανένας από τις δυνάμεις καταστολής δεν έχει το δικαίωμα να μας εμβολιάσει παρά τη θέλησή μας. Βρισκόμαστε στον Δυτικό Κόσμο και στον 21ο αιώνα.
    Ήρεμα και παραμένοντας αμετακίνητοι στις θέσεις μας λέμε: ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου