Σε απόγνωση οι ένοικοι γηροκομείου στη Σουηδία. Η απομόνωση συνεχίζεται, παρά τους εμβολιασμούς

 

Οι ένοικοι ενός γηροκομείου στη Σουηδία έχουν φτάσει σε επίπεδο απόγνωσης όταν διαπίστωσαν ότι η λήψη του εμβολίου COVID-19 δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογενείας τους, σύμφωνα με αναφορές.

Οι ηλικιωμένοι που ζουν στο γηροκομείο Villa Magnolia στη Στοκχόλμη σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι οι συγγενείς τους εξακολουθούν να μην είναι ευπρόσδεκτοι εντός του κτιρίου, παρότι όλοι οι ένοικοι και οι φροντιστές έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

"Οι ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζέση για ζωή και σκέφτονται να πηδήξουν από το μπαλκόνι", λέει η Fria Tider.

Οι ένοικοι λένε ότι οι συγγενείς τους μπορούν να τους επισκευθούν μόνο εκτός του κτιρίου, όπου οι χειμερινές, σκληρές καιρικές συνθήκες μπορεί να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων.

"Όλοι μας έλεγαν γι' αυτό, ότι σύντομα όλα θα είναι καλά", είπε η Karin Lundell, 91 ετών, στο κανάλι TV4 Nyheterna.

"Μας υποσχέθηκαν ότι μόλις κάνουμε αυτές τις ενέσεις, όλα θα είναι καλά, αλλά δεν είναι έτσι."

Ο Bengt Nilsson, 97 ετών, χαρακτηρίζει την κατάσταση "κόλαση" και λέει ότι σκέφτεται να πηδήξει από το μπαλκόνι.

 Τα μέλη του προσωπικού και οι ένοικοι όλο και περισσότερο απογοητεύονται και ανησυχούν, αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για τον εαυτό τους.

 Όπως αναφέρεται, οι αρχές της Στοκχόλμης ισχυρίζονται ότι οι περιορισμοί στις επισκέψεις μπορούν να αρθούν μόνο συνολικά, και ότι δεν μπορούν να κάνουν εξαιρέσεις για επιμέρους δήμους ή δομές φροντίδας. 

Πηγή: europe.infowars.com 

Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια