ΥΠΑΙΘ / Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνήθεις ερωτήσεις / απαντήσεις μυθεύματα σχετικά με το εμβόλιο


του Γρηγόρη Αντωνάκου*

Τα παιδιά μας ξεκίνησαν το σχολείο την προηγούμενη Δευτέρα και, σύμφωνα με τις τακτικές κάθε... οργανωμένου κράτους, η υπουργική απόφαση η οποία διέπει τις έκτακτες λεπτομέρειες της συγκεκριμένης δραστηριότητας, αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο την Κυριακή το απόγευμα, ακριβώς όπως με την επάνοδο της περσινής χρονιάς.
 
Επίσης "εγκαίρως", την ίδια την Δευτέρα, πήραν οι περισσότεροι γονείς το mail των σχολείων με τις οδηγίες προσέλευσης. Στο mail αυτό υπήρχαν και τρεις σύνδεσμοι κρατικών ιστοσελίδων. Οι δύο εκθειάζουν την «τελειότητα» των μέτρων, ενώ ο τρίτος (https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio) προβάλλει, σε επίπεδο προπαγάνδας, τον εμβολιασμό.

Ειδικά η ανάρτηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σε αυτόν τον τελευταίο σύνδεσμο, με τίτλο «2-9-2021 Εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού SARS-Cov-2 παιδιών και εφήβων - Συνήθεις ερωτήσεις/απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο», βρίθει ψευδών και ανακριβειών, παραπλανώντας γονείς και μαθητές:

1. «Διστάζω να εμβολιάσω το παιδί μου, γιατί τα εμβόλια αυτά παρασκευάστηκαν σε σύντομο χρόνο. Μήπως δεν είναι ασφαλή;
Τα εμβόλια παρήχθησαν με ταχείς ρυθμούς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, της παγκόσμιας συνεργασίας των επιστημόνων, της ισχυρής χρηματοδότησης, του μεγάλου αριθμού των εθελοντών και της μείωσης των σταδίων της γραφειοκρατίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τηρήθηκε αυστηρά, χωρίς παρεκκλίσεις απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.»

Πιθανόν η έρευνα, αυτή καθ’ αυτή, να επιταχύνθηκε λόγω των πιο πάνω αιτιολογιών. Σπάνια, όμως, ο μεγαλύτερος χρόνος καθυστέρησης ενός φαρμάκου έως ότου αυτό μπει στην κυκλοφορία είναι η έρευνα. Το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα δοκιμών -το έως προ COVID παγκοσμίως θεσμοθετημένο και απαιτούμενο- ήταν τέσσερα (4) χρόνια. Το μέχρι πρότινος ρεκόρ είχε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας, το οποίο χρειάστηκε τεσσεράμισι (4,5) χρόνια δοκιμών και ελέγχων ασφάλειας και απόδοσης. Δεν είναι, εξάλλου, μυστικό πως οι κλινικές δοκιμές των σκευασμάτων τα οποία χαρακτηρίζονται ως εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 που χρησιμοποιούνται στην χώρα μας -η λεγόμενη 3η φάση- λήγουν, ανάλογα με την εταιρεία, από τις αρχές έως το τέλος του 2023, ενώ προς το παρόν κυκλοφορούν με έκτακτη άδεια, υπό την λεγόμενη «συμπληρωματική παρακολούθηση».

Αυτό που μάλλον λίγοι ξέρουν, είναι πως στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο. Τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν πάρει τέτοια άδεια από την Ελληνική κυβέρνηση, διότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην Ελληνική νομοθεσία. Στις αρχές, τουλάχιστον, της διαδικασίας, ούτε αυτός ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν τόλμησε να εγκρίνει τέτοια άδεια. Η «νομιμοποίηση» της έκτακτης χρήσης ήρθε μέσα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενσωματώθηκε αυτοδικαίως στο Εθνικό μας Δίκαιο. Με απλά λόγια, αν δεν είμασταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα χρησιμοποιούσαμε τα σκευάσματα αυτά, διότι η ίδια η πολιτεία μας δεν θα το επέτρεπε. Με ενδιαφέρον περιμένουμε την αντίδραση των FDA & EMA στην αναμενόμενη επίσημη έγκριση των αρκετών, πλέον, φαρμάκων κατά του ιού αφού, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι δύο απαραίτητες και ικανές συνθήκες για την έκτακτη έγκριση εμβολίου είναι η ύπαρξη πανδημίας και η μη ύπαρξη φαρμακευτικής αγωγής.

Ο ισχυρισμός, τέλος, πως τα σκευάσματα έχουν χορηγηθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να δικαιολογεί γνώση άμεσων ή και βραχυπρόθεσμων παρενεργειών -οι οποίες μόνο λίγες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν- σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μας δίνει στοιχεία για μεσοπρόθεσμες (1-4 χρόνια) ή μακροπρόθεσμες (>4 χρόνια) παρενέργειες.

Οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίπτονται και απ’ τα γεγονότα. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της Pfizer, κ. Bourla, η διαδικασία παραγωγής του σκευάσματος, από την στιγμή που πήρε η εταιρία το γονιδίωμα του ιού, κράτησε μόλις τρεις (3) ημέρες. Στις ίδιες δηλώσεις παραδέχτηκε πως τη στιγμή εκείνη είχαν αποκρυπτογραφήσει μόνο το 45% του γονιδιώματος. Δεν μας είπε με τι συμπλήρωσαν το υπόλοιπο 55%. Έστω όμως κι έτσι, κατασκεύασαν μέσα σε έξι μήνες το εμβόλιο για έναν άγνωστο, μέχρι τότε, ιό, για τον οποίο δεν είχαν καμία εμπειρία. Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο εμπειρίας και ερευνών, κι έξι μήνες μετά την εμφάνιση της περίφημης μετάλλαξης Δέλτα, ένα δραστικό εναντίον της εμβόλιο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

2. «Ποια εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού έχουν εγκριθεί για τα παιδιά;
Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί απ’ τους Διεθνείς Οργανισμούς Αξιολόγησης (FDA και EMA) για τα παιδιά ηλικίας >12 ετών είναι τα εμβόλια που έχουν παραχθεί με τη μεθοδολογία mRNA και είναι: το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer Biontech και το Spikevax της Moderna.»


Στην ίδια -διφορούμενη για πολλούς- ανακοίνωση του FDA για κανονική έγκριση του εμβολίου (κατατέθηκε ήδη η πρώτη μήνυση εναντίον του για την έγκριση αυτήν) για τους ενήλικες, γίνεται σαφές πως το εμβόλιο βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς έκτακτης έγκρισης για τα παιδιά. Η EMA δεν έχει προβεί ακόμα σε αντίστοιχη ανακοίνωση. Παραμένει το ερώτημα για το τι ακριβώς είναι και τι νομική ισχύ έχει η έγκριση αυτή αφού, όπως είπαμε, οι κλινικές μελέτες δεν έχουν τελειώσει, άρα το δικαίωμα των εταιριών να ζητήσουν κανονική έγκριση δεν έχει επέλθει ακόμα.

3. «Τι είναι τα εμβόλια mRNA;
Τα εμβόλια που έχουν παρασκευαστεί με την τεχνολογία mRNA δεν περιέχουν ιό, αλλά μια σειρά πληροφοριών (μήνυμα) για να εκπαιδεύσουν τα κύτταρά μας να φτιάξουν μια πρωτεΐνη (την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού), που θα ενεργοποιήσει το ανοσιακό σύστημα για την παραγωγή προστατευτικών αντισωμάτων.»

Για τον λόγο αυτόν, τα παραγόμενα αντισώματα δεν καταστρέφουν (σκοτώνουν) τον ιό (sterilizing immunity), αλλά αδρανοποιούν την πρωτεϊνική ακίδα (non-sterilizing immunity) με την οποία εισέρχεται στα κύτταρά μας. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα ο ιός να παραμένει ζωντανός και, ψάχνοντας τρόπους επιβίωσης, να μεταλλάσσεται νωρίτερα (φτιάχνοντας νέα ακίδα με ανοσία στο εμβόλιο) απ’ ότι θα μεταλλασσόταν φυσιολογικά. Την θεωρία αυτή απέδειξαν εργαστηριακά, τα μεγάλα αμερικανικά ιατρικά κέντρα Bethesda & Rockefeller:
«…possibility that they emerged in response to immune selection in individuals with non-sterilizing immunity»

Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν και Ισραηλινά ερευνητικά κέντρα (δείτε εδώ και εδώ).
 
Μένοντας, τέλος, ο ιός ζωντανός στο σώμα, παραμένει και ανάμεσά μας, και δεν εξαφανίζεται όπως άλλοι ιοί για τους οποίους έχουμε εμβολιαστεί στο παρελθόν, με αποτέλεσμα ο όρος «τοίχος ανοσίας» να χάνει κάθε ιατρική σημασία, όπως παραδέχτηκε ο υποστηρικτής και της πανδημίας και των σκευασμάτων, καθηγητής μικροβιολογίας και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κος Αθανάσιος Τσάκρης, με αφοπλιστική σαφήνεια, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ στις 11 Ιουλίου 2021.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο -επίσης υποστηρικτής των σκευασμάτων- διευθυντής της εμβολιαστικής ερευνητικής ομάδας της περίφημης Mayo Clinic στις ΗΠΑ, Δρ. Greg Poland.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, αρνούμαστε να ονομάσουμε εμβόλια τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

4. «Γιατί να εμβολιάσω το παιδί μου, αφού η νόσος στην ηλικία του είναι ήπια;
Για να προστατευτεί το ίδιο, για να θωρακιστεί περισσότερο η διαδικασία της εκπαίδευσης και για να συμβάλει στο τείχος ανοσίας που είναι τόσο σημαντικό για τη συνολική επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Κατά κανόνα, ο κίνδυνος για σοβαρή λοίμωξη Covid-19 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός. Σπάνια στα παιδιά εμφανίζεται το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), που σχετίζεται με τη λοίμωξη Covid, ενώ ιδιαίτερα απασχολεί και η παραμονή συμπτωμάτων, μετά από νόσο, σε ποσοστό περίπου 2%, για πολλές εβδομάδες (long covid).»


Το ερώτημα ξεκινά -ευτυχώς- με την παραδοχή πως η νόσος είναι όντως ήπια στα παιδιά. Για τον λόγο αυτό η πρόταση για θωράκιση της εκπαίδευσης είναι αυθαίρετη και άτοπη, ενώ το τοίχος ανοσίας το αποδομήσαμε στην απάντηση της προηγούμενης ερώτησης. Το MIS είναι η αιτία που ασθενείς μπαίνουν στην εντατική (το MIS-C αναφέρεται ειδικά σε παιδιά). Άρα η δήλωση «Σπάνια στα παιδιά εμφανίζεται...» αποτελεί από μόνη της υπερβολή, αφού -πρακτικά- τα παιδιά δεν νοσούν βαριά, ενώ οπωσδήποτε η MIS-C δεν είναι αποκλειστικότητα του COVID, όπως φαίνεται σε σχετικό άρθρο του 2004.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν δύο μελέτες οι οποίες, στην ουσία, αποδεικνύουν πως τα σχολεία είναι ήδη τα πιο προστατευμένα από την COVID-19 μέρη, χωρίς το εμβόλιο...


Όσο για το λεγόμενο “long covid”, αναφέρεται σε παραμονή συμπτωμάτων η οποία παρουσιάζεται συχνά μετά από έντονες και βαριές ιώσεις. Πέραν του γεγονότος πως δεν είναι αποκλειστικότητα του COVID (χαρακτηριστικά, η μοναδική μελέτη που αναφέρεται απ’ το CDC, απλά συγκρίνει τα συμπτώματα σε ασθενείς με και χωρίς θετικό PCR test, ενώ οποιαδήποτε άλλη αναφορά απλά παρουσιάζει τα συμπτώματα και ψάχνει τρόπους αντιμετώπισής τους) τα παιδιά -άλλη μια φορά- σπανιότατα ασθενούν βαριά.

Πέραν των παραπάνω, ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει πως ο εμβολιασμός των παιδιών, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα αλλά απαιτούνται περισσότερα στοιχεία και έρευνα προτού μπορέσουμε να τον προτείνουμε.

5. Ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι ενήλικες;
Ο εμβολιασμός συστήνεται:
Α) Πρωτίστως για την προστασία της ατομικής υγείας των ίδιων των παιδιών, σωματικής και ψυχικής.
Β) Για την ασφαλή επιστροφή τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.
Γ) Για τη μείωση της διασποράς του ιού στην οικογένεια. Ο εμβολιασμός των παιδιών και εφήβων προστατεύει τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας που ενδεχομένως δεν έχουν αναπτύξει ικανοποιητική ανοσία στον εμβολιασμό.
Δ) Η αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη μαθητών και εκπαιδευτικών θα μειώσει τη διασπορά του ιού στα σχολεία και συνεπώς τον αριθμό νέων κρουσμάτων στην κοινότητα γενικότερα.
Ε) Η μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα εμποδίζει την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.»


Α) Αποδομήσαμε τον ισχυρισμό στην απάντηση του προηγουμένου ερωτήματος. 

Β) Όπως ερώτημα 4. 

Γ) Με δεδομένο πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν ένα ρίσκο όπως όλα τα φάρμακα και εμβόλια, το να εκτελέσεις μια πράξη η οποία εμπεριέχει το οποιοδήποτε ρίσκο για να προστατεύσεις έναν δικό σου άνθρωπο (ή ακόμα και έναν συνάνθρωπο) είναι μια πράξη αυτοθυσίας η οποία αποτελεί ατομική και προσωπική επιλογή. Εκτός του οτι είναι η πρώτη φορά που μας ζητούν να εμβολιαστούμε (και) για τους άλλους (και όχι αποκλειστικά για την δική μας προστασία), αλίμονο στην κοινωνία που θα βάλει τα παιδιά ασπίδα στην προστασία των ηλικιωμένων. 

Δ) Ήδη οι υποστηρικτές του αφηγήματος παραδέχονται πως οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουν και ασθενούν. Για τον λόγο αυτό, η απαλλαγή εμβολιασμένων μαθητών και καθηγητών από τα μέτρα στα οποία υποχρεώνονται οι υπόλοιποι είναι και παράλογη και άτοπη (και, με την προϋπόθεση πως το αφήγημα είναι η πραγματικότητα, και επικίνδυνη). 

Ε) Εάν η διασπορά του ιού -για οποιονδήποτε λόγο- μειωθεί, η στατιστική λέει πως η επόμενη μετάλλαξη θα έχει υψηλότερη μεταδοτικότητα, προς την επιβίωση του ιού.

Το βασικό ερώτημα εδώ είναι το ύψος της ανάγκης για την αναφερόμενη προστασία. Έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο το μέγεθος του «θανατικού» που έφερε στον κόσμο ο ιός, καθώς και στη σύγκριση των θυμάτων ιού – εμβολίου. 

Ακόμα, όμως, και γι’ αυτούς που όντως νόσησαν με τον ιό, αυτοί που πραγματικά κινδύνεψαν ή/και κατέληξαν είναι αυτοί που νοσηλεύτηκαν, ειδικά όσοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ ή/και διασωληνώθηκαν. Είναι κοινή πεποίθηση πολλών γιατρών, και έχει ήδη αποδειχθεί σε άλλες χώρες, πως η σωστή και οργανωμένη πρωτοβάθμια υγεία -θεσμός από καταρρέων έως άγνωστος στην χώρα μας- όχι μόνο μειώνει δραματικά τους ασθενείς οι οποίοι καταφεύγουν στα νοσοκομεία, αλλά τους προσφέρει, στις περισσότερες των περιπτώσεων, την ανάρρωση στο σπίτι τους.

6. «Μπορούν να εμβολιαστούν παιδιά με αλλεργίες;
Ναι. Οι συνήθεις αλλεργίες σε τροφές, φάρμακα, περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα, χρωστικές, νυγμούς εντόμων, δεν αποτελούν αντενδείξεις. Ο εμβολιασμός αντενδείκνυται σε σπάνιες περιπτώσεις αλλεργίας στα συστατικά των mRNA εμβολίων (πολυαιθυλενογλυκόλη Peg και το πολυσορβικό 80). Παιδιά με ιστορικό αλλεργίας παραμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο για παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό για 30 λεπτά.»


Απλά δεν υπάρχουν μελέτες (υποχρεωτικά μεσο-μακροπρόθεσμες). Ακόμα και η ερώτηση σε αυτόν που πάει να εμβολιαστεί: «Έχετε οποιαδήποτε αλλεργία;» αποδεικνύει πως ούτε οι εταιρίες έχουν στοιχεία για αλλεργικές αντιδράσεις των σκευασμάτων.

7. «Συστήνεται πριν τον εμβολιασμό η χορήγηση του αντιπυρετικού;
Όχι. Δεν ενδείκνυται προληπτικά γιατί μπορεί να μειώσει την ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού. Όμως εάν το παιδί παρουσιάσει πυρετό ή μυαλγίες μετά τον εμβολιασμό μπορεί να του χορηγηθεί αντιπυρετικό/παυσίπονο.»


8. «Μήπως αν το παιδί μου νοσήσει με Covid θα είναι προτιμότερο απ’ το να εμβολιαστεί;
Όχι. Με το εμβόλιο προστατεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο από πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της νόσου. Άλλωστε και η ανοσία απ’ τη φυσική νόσο μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.»


Εδώ διαγράφονται δεκαετίες ιατρικής γνώσης. Δεν υπήρχε περίπτωση να ρωτήσεις γιατρό προ-covid και να σου απαντήσει αρνητικά. Όλοι οι μαζικοί εμβολιασμοί έγιναν σε ασθένειες κατά τις οποίες η πιθανότητες βαριάς νόσησης, παρενεργειών ή/και θανάτου λόγω της νόσησης ήταν μεγαλύτερες από αυτές των παρενεργειών λόγω του εμβολιασμού. Ακόμα και τεχνικά να το δούμε, το σκεύασμα δημιουργεί αντισώματα μόνο κατά της πρωτεΐνης – ακίδας, ενώ απ’ την νόσηση αποκτά κανείς αντισώματα κατά του συνόλου του ιού. 

Οι ίδιες οι εταιρίες δηλώνουν διατήρηση ανοσίας έως 6 μήνες.

Ο πρώην υπουργός υγείας του Ισραήλ δήλωσε πως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος πέφτει σαφέστατα μετά τους 5 μήνες
, όταν η -μέχρι προ-covid- άποψη της ιατρικής ήταν πως η ανοσία λόγω νόσησης διατηρεί αντισώματα 8 – 12 μήνες. Στα παραπάνω δεν υπάρχει καμία αναφορά στα κύτταρα μνήμης, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή αντισωμάτων, ακόμα και χρόνια μετά τον θάνατο του τελευταίου αντισώματος, κάτι που συμβαίνει, τουλάχιστον, όταν η ανοσία προέρχεται από φυσική νόσηση.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι Doctors for COVID Ethics: «Πολλαπλοί ερευνητικοί άξονες δείχνουν πως οι ανοσολογικά ικανοί άνθρωποι εμφανίζουν ισχυρή και διαρκή κυτταρική (από τα Τ-λεμφοκύτταρα) ανοσία στους ιούς SARS-CoV, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του. Η προστασία μέσω των Τ-λεμφοκυττάρων δεν προέρχεται μόνο από την έκθεση στον ίδιο τον SARS-CoV-2, αλλά και από τη διασταυρούμενη ανοσία μετά από προηγούμενη έκθεση σε κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος. Η ανοσία αυτή ήταν ανιχνεύσιμη μετά από λοιμώξεις που συνέβησαν μέχρι και πριν από 17 χρόνια. Επομένως, δεν χρειάζεται εμβολιασμός κατά του SARS-Cov-2 στα ανοσολογικά ικανά άτομα.»


Σύμφωνα, τέλος, με δηλώσεις του χειρουργού Δρ. Tony Hinton (ο οποίος, μετά από υπηρεσία σε ανώτατες θέσεις πολλών λονδρέζικων πανεπιστημιακών νοσοκομείων, είναι πλέον συνταξιούχος) δεδομένα από το Ισραήλ δηλώνουν πως οι αναρρώσαντες έχουν 27 φορές λιγότερες πιθανότητες να επαναμολυνθούν από τους εμβολιασμένους.

9. «Υπάρχει φόβος το εμβόλιο να αλλάξει το DNA του παιδιού - εφήβου;
Όχι. Το mRNA εμβόλιο δεν μπορεί να αλλάξει το ανθρώπινο DNA. Το mRNA δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου που βρίσκεται το DNA.»


Θυμόμαστε ακόμα, στις αρχές του χρόνου, γνωστούς τηλεοπτικούς προπαγανδιστές του αφηγήματος να ωρύονται στα συστημικά κανάλια πως το RNA δεν μεταδίδει πληροφορίες προς το DNA. Πράγματι, αυτό αποτελούσε θέσφατο της γενετικής από την ανακάλυψη των μορίων αυτών έως πρόσφατα, το… 1975! Το Νόμπελ Φυσιολογίας & Ιατρικής εκείνου του έτους απονεμήθηκε στους Temin, Baltimore & Dulbecco για τις έρευνες καταπολέμησης καρκινικών κυττάρων βασιζόμενες στην ανακάλυψη του πρώτου εξ αυτών πως μπορούσε να αλλάξει το DNA των καρκινικών κυττάρων με πληροφορίες που θα χορηγούσε μέσω RNA.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι δύο:
α) είναι αρκετές οι μόλις εξαμήνου μελέτες για τον αποκλεισμό της κατά λάθος αλλαγής του DNA απ’ το συγκεκριμένο RNA (θυμίζουμε πως μόλις το 45% του γονιδιώματος ανήκει στον ιό, ενώ το υπόλοιπο…;;;).
β) έχουμε εμπιστοσύνη πως οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν έχουν λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο επίτηδες;

Σε μελέτες που στήριξε και το παγκοσμίου φήμης Massachusetts Institute of Technology - MIT, αποδείχθηκε πως το RNA του ιού μπορεί να μεταγραφεί αντίστροφα στο ανθρώπινο DNA, δημιουργώντας ένα DNA «χίμαιρα», όπως το χαρακτήρισαν οι ερευνητές. Αυτό, δικαίως, εγείρει ερωτήματα για το εάν, κατ’ αναλογία, τα ίδια μπορεί να υποστηριχθεί πως ισχύουν και για τα mRNA όλων των εμβολίων, δεδομένου ότι και το mRNA του Comirnaty είναι αντίγραφο του mRNA του φυσικού κορωνοϊού.

10. «Μπορεί το εμβόλιο να έχει επιπτώσεις στη γονιμότητα ή στον έμμηνο κύκλο στις νεαρές έφηβες;
Όχι. Το μόριο των εμβολίων mRNA καταστρέφεται μόλις ολοκληρώσει την αποστολή του στον οργανισμό και αποβάλλεται από το σώμα. Δεν υπάρχει καμία βιολογική σύνδεση εμβολίου και γονιμότητας και δεν έχει διαπιστωθεί βλαπτική επίδραση απ’ το εμβόλιο στη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.»


Πώς ακριβώς διαπίστωσαν μέσα σε έξι μήνες πως «…δεν έχει διαπιστωθεί βλαπτική επίδραση απ’ το εμβόλιο στη γονιμότητα ανδρών και γυναικών»; Αντιθέτως, έχουν γνωστοποιηθεί μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν πως η μεγαλύτερη συγκέντρωση του σκευάσματος γίνεται στους όρχεις και τις ωοθήκες.

11. «Μπορεί το παιδί μου να νοσήσει απ’ το ίδιο το εμβόλιο;
Όχι. Το εμβόλιο δεν περιέχει ζωντανό ιό. Επομένως, δεν μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη και νόσο.»


Είναι γνωστές οι ανησυχίες πολλών επιστημόνων για τις επιπτώσεις του μεγάλου αριθμού πρωτεϊνών – ακίδων αλλά και αντισωμάτων αυτών, στον οργανισμό του δέκτη του σκευάσματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισραήλ (εκεί που το πείραμα εκτελείται επίσημα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο) οι μισοί εκ των μολυσμένων με την μετάλλαξη Δέλτα είναι εμβολιασμένοι.

12. «Ποιες είναι οι συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες απ’ τον εμβολιασμό;
Μέχρι σήμερα, απ’ τα πολλά εκατομμύρια εμβολίων που έχουν γίνει (>10.000.000 στις ηλικίες 12-17 ετών), όσες έχουν αναφερθεί είναι ανάλογες των γνωστών εμβολίων. Ήπιες, διαρκούν λίγο και περιλαμβάνουν: πυρετό, κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, ρίγη, διάρροια και πόνο στο σημείο της ένεσης.»


Όπως θα δούμε στην απάντηση της επόμενης ερώτησης, μόνο η πιθανότητα μυοκαρδίτιδων / περικαρδίτιδων στα παιδιά, θα πρέπει να είναι απαγορευτική για την απόφαση εμβολιασμού τους.

Πέραν αυτών, έχουν καταγραφεί παγκόσμια εκατομμύρια ανεπιθυμητες ενέργειες και χιλιάδες θάνατοι μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19.
 

13. «Το εμβόλιο mRNA μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά; Πόσο επικίνδυνο είναι;
Σε σπάνιες περιπτώσεις (18:1.000.000) το εμβόλιο έχει συσχετιστεί με φλεγμονή του μυοκαρδίου ή του περικαρδίου. Οι εκδηλώσεις αυτές συνήθως αφορούν νέους άρρενες ηλικίας 12 έως 29 ετών και εμφανίζονται λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος αυτοπεριορίζεται.

Τα συμπτώματα είναι: πόνος στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και αίσθημα παλμών. Στη σπάνια αυτή περίπτωση, χρειάζεται επικοινωνία με γιατρό και συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας. Υπογραμμίζεται ότι η νόσος Covid προκαλεί τουλάχιστον εξαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.»


Η UNICEF δηλώνει 8.700 θανάτους παιδιών (< 20 ετών) ανάμεσα στα 2.700.000 θανάτων που μπορεί να ελέγξει.

Αυτό σημαίνει πως, στατιστικά βάσει των στοιχείων του Π.Ο.Υ., θα υπάρχουν, περίπου 15.200 θάνατοι παιδιών παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ποσοστό παιδικής θνητότητας (για τα παιδιά που ασθένησαν) 0,3% και πιθανότητα να πεθάνει ένα παιδί από κορωνοϊό 2:1.000.00.

Εκτός αυτού ενημερωθήκαμε όλοι (ψεκασμένοι και μη) στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, πως τα ποσοστά μυοκαρδίτιδων στο Ισραήλ (όπου το πείραμα είναι επίσημο, σύμφωνα με τον κο Βασιλακόπουλο) ήταν 6:5000. Για τον λόγο αυτόν η ίδια η Pfizer διέκοψε το πρόγραμμα εμβολιασμού σε νέους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

14. «Με ποιο σχήμα θα χορηγούνται τα άλλα συνιστώμενα εμβόλια της εφηβείας (HPV, διφθερίτιδας, τετάνου, μηνιγγίτιδας) και του κορωνοϊού;
Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν εμποδίζει τη χορήγηση των άλλων εμβολίων παιδιών και εφήβων. Μπορούν να γίνουν όλα με διαφορά λίγων ημερών ή ακόμα και ταυτόχρονα. Δεν ισχύει συγκεκριμένο μεσοδιάστημα μεταξύ των εμβολίων.»


Και οι 4 εταιρείες στα έγγραφα με την περιγραφή του προϊόντος τους που έχουν καταθέσει στην ΕΜΑ, δηλώνουν ρητά ότι:

  • Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων.
  • Δεν έχει μελετηθεί η  συγχορήγηση των εμβολίων COVID με άλλα εμβόλια.
Όταν λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας μας δηλώνει με τόση βεβαιότητα ότι «μπορούν να γίνουν όλα με διαφορά λίγων ημερών ή ακόμα και ταυτόχρονα» φαίνεται ότι έχει πληροφορίες για τις αλληλεπιδράσεις των εμβολίων COVID που δεν τις έχουν ούτε οι ίδιες οι εταιρείες - και είναι απορίας άξιο το πού τις βρήκε!


15. «Φοβάμαι για παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν χρόνια μετά τον εμβολιασμό.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων παρουσιάζονται τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χορήγησή τους. Τα mRNA εμβόλια καταστρέφονται απ’ τον οργανισμό μέσα σε ώρες, αφού δώσουν το «μήνυμα» για την παραγωγή αντισωμάτων. Κανένα συστατικό του εμβολίου δεν αθροίζεται στον οργανισμό για να συνδεθεί με μακροπρόθεσμη ανεπιθύμητη ενέργεια.»


Μόνο σπάνιες δεν είναι οι περιπτώσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία παρουσίασαν παρενέργειες πολύ καιρό μετά την λήψη τους. Υπενθυμίζουμε αντίστοιχη αναφορά πιο πάνω, πως το ελάχιστο διάστημα δοκιμών και μελετών -έως τώρα- ήταν τα τέσσερα (4) χρόνια, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.


16. «Μετά τον εμβολιασμό των παιδιών - εφήβων, χρειάζονται μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού;
Ναι. Τα εμβολιασμένα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση της κοινωνικής απόστασης, της υγιεινής των χεριών και της καθαριότητας του χώρου. Το εμβολιασμένο ασυμπτωματικό παιδί μπορεί να μολυνθεί απ’ τον ιό και να τον μεταδώσει σε άλλο άτομο του περιβάλλοντός του.»


Αν αυτό από μόνο του δεν είναι αποδόμηση του αφηγήματος και όλων των παραπάνω… η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.


* Ο Γρηγόρης Αντωνάκος είναι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και μέλος του ΕΠΑΜ Βοιωτίας

Σχόλια