Έτοιμη να προστατεύσει τους Κούρδους της Συρίας η Ιρακινή Χεζμπολά

Κανβόι της Kata’ib Hezbollah στο Ιράκ

Η Ιρακινή Χεζμπολά (Kata’ib Hezbollah) είναι έτοιμη να προστατεύσει τους Κούρδους της Συρίας, σε συνεργασία με τον Συριακό Αραβικό Στρατό, μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξη στο κανάλι al-Mayadeen TV, στις 22/12.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη και ότι η Kata’ib Hezbollah είναι σε "διαρκή και εντατική επικοινωνία" με τους Κούρδους διοικητές στη βορειοανατολική Συρία.

"Έχουμε πλήρη γνώση του τι συμβαίνει στη βόρεια Συρία, όπως και για τις κινήσεις των ΗΠΑ", είπε ο Jafar al-Husseini στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον Jafar al-Husseini , οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να παραδώσουν τον έλεγχο της Συρίας στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και οι δύο αυτές χώρες ήδη χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις του Αμερικανικού συνασπισμού στη Συρία.

"Θα αποσυρθούμε από τη Συρία πολύ σύντομα. Ας αφήσουμε τους άλλους να την αναλάβουν τώρα", δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η αιφνίδια ανακοίνωση αποχώρησης των ΗΠΑ άφησε τον κύριο πληρεξούσιό τους στη χώρα, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανυπεράσπιστούς απέναντι στην Τουρκία, η οποία απειλεί να εισβάλει στη Συρία. Απέναντι σε αυτήν την απειλή, η ελεγχόμενη από τους Κούρδους οργάνωση εξετάζει τη σύναψη συμφωνίας με τη Δαμασκό και τους συμμάχους της.


Πηγή: southfront
Μετάφραση: Μαντάτα

Σχόλια