Εξαπλάσια η θνητότητα των πλήρως εμβολιασμένων από τη μετάλλαξη Δέλτα στην Αγγλία;

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα δελτία επιδημιολογικής επιτήρησης της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας* και βλέπουμε ότι η τάση που είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μας όσο πάει και χειροτερεύει. Δηλαδή, η θνητότητα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στην υποομάδα των πλήρως εμβολιασμένων φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν στον γενικό πληθυσμό.

Στο τελευταίο δελτίο της Υπηρεσίας, στη σελ. 12, βλέπουμε τον παρακάτω πίνακα, που παρουσιάζει τους αριθμούς κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων, συνολικά και σε επιμέρους ομάδες εμβολιασμένων και μη.

Πηγή φωτό: assets.publishing.service.gov.uk, σελ. 12

Σε σχέση με τις νοσηλείες, βλέπουμε ότι στο σύνολο των 60.624 κρουσμάτων είχαμε 806 (ποσοστό περ. 1,33%). Στην ομάδα των μη εμβολιασμένων, σε 35.521 κρούσματα, είχαμε 527 νοσηλείες (1,48%). Τα εμβολιασμένα κρούσματα, συνολικά, ήταν 17.642, από τα οποία 269 νοσηλεύτηκαν (ποσοστό περ. 1,52% - ελαφρώς υψηλότερο από αυτό της ομάδας των ανεμβολίαστων, κατά 0,04%). 

Αν δούμε τις επιμέρους υποομάδες των εμβολιασμένων, τα στοιχεία είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Στην υποομάδα όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση και έχουν περάσει λιγότερες από 21 ημέρες από τον εμβολιασμό τους, βρέθηκαν 4.094 κρούσματα από τα οποία νοσηλεύτηκαν 50 (ποσοστό 1,22%).

Στην υποομάδα όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση και έχουν περάσει 21 ή περισσότερες ημέρες, είχαμε 9.461 κρούσματα, με 135 νοσηλείες (ποσοστό 1,43% - πλησιάζει το ποσοστό των μη εμβολιασμένων).

Στην ομάδα όσων έχουν κάνει τη δεύτερη δόση και έχουν περάσει 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους (ο χρόνος κατά τον οποίο λένε ότι επιτυγχάνεται η πλήρης ανοσία) τα κρούσματα ήταν 4.087, με 84 νοσηλείες (ποσοστό περ. 2,05% - μεγαλύτερο από αυτό των μη εμβολιασμένων κατά 0,57%).

Σε ό,τι αφορά στους θανάτους, το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι στο σύνολο των 73 θανάτων που καταγράφηκαν οι 37 ήταν εμβολιασμένοι (ποσοστό 50,68%). Δηλαδή, οι μισοί θάνατοι εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα συνέβησαν σε άτομα που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιου εμβολίου.

Η θνητότητα στην ομάδα των μη εμβολιασμένων κρουσμάτων ήταν περίπου στο 0,09%. Δηλαδή, σχεδόν ίδια με τη θνητότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στο σύνολο των κρουσμάτων (73 θάνατοι σε 60.624 κρούσματα, ποσοστό περ. 0,1%).

Στην ομάδα του συνόλου των εμβολιασμένων (17.642 κρούσματα) οι 37 θάνατοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,20%, διπλάσιο δηλαδή από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Στις επιμέρους υποομάδες των εμβολιασμένων, η κατάσταση έχει ως εξής:

Στην υποομάδα όσων έκαναν την πρώτη δόση και έχουν παρέλθει λιγότερες από 21 ημέρες, η θνητότητα είναι 1 στους 4.094 (0,02%).

Μεταξύ αυτών που έχουν παρέλθει 21 ή περισσότερες ημέρες απ' όταν έλαβαν την πρώτη δόση, το ποσοστό θνητότητας ανεβαίνει στο 0,1%, ίδιο δηλαδή με αυτό στον γενικό πληθυσμό.

Στην υποομάδα των πλήρως εμβολιασμένων (δύο δόσεις και 14 ή περισσότερες ημέρες να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση τους) η θνητότητα σκαρφαλώνει στο 0,63%! Έξι φορές μεγαλύτερη από τη συνολική θνητότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης και από τη θνητότητα στην ομάδα όσων έχουν κάνει μόνο μία δόση! 

7 φορές μεγαλύτερη από τη θνητότητα στους ανεμβολίαστους (0,09%)!

Παρόλ' αυτά, το "έγκυρο" BBC παρουσιάζει τα στοιχεία αυτής της αναφοράς, με τον παραπλανητικά αισιόδοξο τίτλο: "Τα εμβόλια λειτουργούν καλά εναντίον της Δέλτα" (Vaccines are working well against Delta) σε πλήρη αντίφαση με τον γενικό τίτλο του άρθρου "COVID infections rise as Delta dominates" (Οι μολύνσεις COVID αυξάνονται καθώς κυριαρχεί η Δέλτα), που κανονικά θα έπρεπε να διατυπωθεί καλύτερα ως "COVID infections rise as full vaccinations rise" (Οι μολύνσεις COVID αυξάνονται καθώς αυξάνονται οι πλήρεις εμβολιασμοί) και κάποιος - επιτέλους - να μπει στον κόπο να εξηγήσει τι στο καλό συμβαίνει!

Μήπως, τελικά, είχε δίκιο ο Δρ. Σουκαρίτ Μπακντι, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι η επικινδυνότητα των εμβολίων αυξάνεται με κάθε επόμενη δόση; Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό μπορεί να ισχύει όχι μόνο στην περίπτωση των παρενεργειών των εμβολίων, αλλά και στην περίπτωση που ο εμβολιασμένος κολλήσει COVID. 


Εντωμεταξύ, στην Ελλαδίτσα μας είναι απλώς... Σάββατο! Οι "ειδικοί" μας διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια αυτών των πειραματικών σκευασμάτων, η Επιτροπή Βιοηθικής συμβουλεύει τον πρωθυπουργό πώς να τα προπαγανδίσει και να τα επιβάλει πιο αποτελεσματικά και οι εμβολιασμένοι περιμένουν πώς και πώς τα πολυπόθητα "προνόμια", που γι' αυτά, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και - ίσως - και τη ζωή τους!

Ωστόσο, οι επιστημονικές ομάδες που απαιτούν την άμεση διακοπή των εμβολιασμών και την πλήρη διερεύνησή τους, όλο και αυξάνονται. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, εδώ: Επείγουσα βρετανική έκθεση ζητά άμεση διακοπή όλων των εμβολιασμών COVID.

Σας καλούμε να αναδείξετε και να στηρίξετε αυτές τις προσπάθειες και, τέλος, να υποστηρίξετε την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησαν τα Μαντάτα τον Μάρτιο, ενάντια στις καραντίνες και στους γενετικούς, πειραματικούς εμβολιασμούς.

Υπογράψτε εδώ το ψήφισμα. 

 

Μαντάτα Από Έξω

* Τις εκθέσεις της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας μπορείτε να τις βρείτε εδώ: https://www.gov.uk/government/publications/investigation-of-sars-cov-2-variants-of-concern-routine-variant-data-update

Σχόλια